PHT-tutkintoon haku

PHT-tutkintoa suorittamaan voidaan hyväksyä henkilö, jolla on riittävä alan peruskoulutus ja usean vuoden käytännön työkokemus palkka- ja/tai henkilöstöhallinnon tehtävistä. Ennen hakemista perehdy tutkinnon hyväksymisvaatimuksiin.
Haku vuoden 2022 PHT-tutkintoon aukeaa tammi–helmikuussa 2022.
Vuoden 2022 PHT-tentti järjestetään 20.9.2022.
Tenttimaksu on 245 euroa.
 

Ohjeita hakemiseen

  • Hakemuksen tekemistä ei voi tallentaa ja jatkaa myöhemmin, vaan hakemus on kirjoitettava yhdellä kertaa valmiiksi.
  • Hakemukseen tulee liittää tutkintotodistukset. Skannaa tai ota niistä kuvat valmiiksi, niin ne on helppo liittää hakemukseen. Myös aikaisempina vuosina hakeneiden tulee liittää tutkintotodistukset hakemukseen.
  • Mikäli et voi liittää kopiota todistuksestasi hakemukseen, lähetä se erikseen sähköpostilla osoitteeseen pht [at] taloushallintoliitto.fi. Nimeä sähköposti otsikolla "Etunimi Sukunimi – Tutkintotodistukset".
  • Huomioithan, että vain ne tutkinnot otetaan huomioon, joista on lähetetty todistuskopio.
  • Hakemuksessa tulee ilmoittaa palkka- ja henkilöstöhallinnon työkokemuksen määrä. Kirjoittamalla työsuhteen alkamis- ja päättymisajankohdat lomake laskee työajan automaattisesti.
  • Mikäli työsuhteesi jatkuu edelleen, määrittele työsuhteen päättymisajankohdaksi hakemusajan päättymisaika eli 1.4.2022. Vain viimeiseen hakupäivään mennessä kertynyt työaika otetaan huomioon.
  • Vain palkka- ja henkilöstöhallinnon työkokemus huomioidaan.
  • Työtodistuksia ei tarvitse liittää hakemukseen.
  • Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat vahvistusviestin ja kopion hakemuksestasi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan saaneesi vahvistusviestin, niin tiedät että hakemus on tullut perille.

TÄYTÄ HAKEMUS

Valmentautuminen

PHT-tutkintoon valmentautuminen tapahtuu itseopiskeluna. Valmistaudu tenttiin hyvissä ajoin itsellesi sopivalla tavalla! PHT-tutkinnon vahvistetun aineistoluettelon sisältämiin aihealueisiin on hyvä perehtyä ennen tenttitilaisuutta. PHT-valmennuksista löydät tietoa täältä.

Tili-instituuttisäätiö julkaisee vuosittain PHT-tentistä julkaisun, joka sisältää PHT-tutkinnon tehtävät ja ratkaisut. Vuoden 2021 tenttijulkaisu ilmestyy tammikuussa 2022. Sen ja edellisvuosien julkaisujen hinta on 22€ (ei alv). Voit tilata PHT-tenttijulkaisuja täältä.