Tietoa tenttitilaisuudesta

Tili-instituuttisäätiö pidättää oikeudet muutoksiin tentin järjestelyissä.

Seuraava PHT–tentti järjestetään 20.9.2022 klo 9.00 alkaen.
Vastaamisaikaa on 4 tuntia.

PHT-tentti 2022 koostuu kahden erillisen osion kirjallisista tehtävistä. Nämä osiot ovat Työoikeus ja palkanlaskenta sekä Ennakkoperintä ja sosiaalivakuuttaminen. Kummankin osion paino tentistä on 1/2. Kumpikin osio on läpäistävä samassa tenttitilaisuudessa.

PHT-tenttimaksu vuonna 2022 on 245 euroa (ei sisällä alvia). Tenttimaksu laskutetaan kaikilta tenttiin hyväksytyiltä kesäkuun 2022 aikana. 

Tentti koostuu työoikeuden ja palkanlaskennan sekä ennakkoperinnän ja sosiaalivakuuttamisen tehtävistä. Kummankin osion paino tentistä on 1/2. Kumpikin tenttiosio täytyy läpäistä samalla tenttikerralla. 

Vuoden 2022 PHT-tentti järjestetään sähköisenä tenttinä, jonka voi suorittaa kotoa tai muusta rauhallisesta paikasta. Sähköistä tenttiä varten tulee olla toimiva internet-yhteys (miniminopeus 0,15 Mbs) ja tietokone, joka täyttää seuraava vaatimukset:

  • Käyttöjärjestelmä Windows 7 tai uudempi (64-bittinen) tai OS X 10.14 tai uudempi
  • Prosessori vuodelta 2011 tai uudempi
  • 525 megatavua tilaa
  • Web-kamera
  • Mikrofoni (tai ulkoinen mikrofoni, jonka liität tietokoneeseesi)

Jos sinulla ei ole käytössäsi vaatimuksia täyttävää tietokonetta, voit vuokrata sellaisen kumppaniltamme CertyHubilta. Jos sinulla on terveydellisiä erityistarpeita, voit suorittaa tentin kumppanimme CertyHubin tiloissa pääkaupunkiseudulla.

Tentin kannalta oleelliset lait ja säädökset saa avattua sähköisen tenttialustan kautta tentin aikana. Muuta aineistoa ei saa käyttää tentin aikana.

Tarkemmat ohjeet sähköiseen tenttiin ja tenttialustan asentamiseen saat sähköpostilla viimeistään elokuussa 2022.

 

Miten ja millä kielellä vastaan tehtäviin?

Lue jokainen tehtävänanto huolella ja vastaa tehtävään sen mukaisesti.

Tenttiin voi vastata suomeksi tai ruotsiksi.

 

Entä tauot ja ruokailu?

Voit poistua tenttiosioiden välissä tietokoneelta esimerkiksi syömään tai WC:hen.

 

Miten tentti arvioidaan ja milloin saan tulokset?

Jokaisen tenttijän vastaukset ja tulokset käsitellään luottamuksellisesti, eikä tentistä anneta erillisiä arvosanoja. Tentin sisällöstä vastaa Pätevyyslautakunnan tutkintovaliokunta.

Saat tenttituloksesi PHT-hakemuksessa mainittuun sähköpostiosoitteeseen marraskuun aikana.

Hyväksyttävästi PHT-tutkinnon suorittaneille jaamme PHT-tutkintotodistukset Taloushallintoliiton Palkka- ja henkilöstöhallinnon päivillä joulukuussa 2022 Helsingissä. Vain PHT-tutkinnon läpäisseiden kokelaiden nimet julkistetaan.